BOZKURTLAR OTAĞI
BOZKURTLARIN OTAĞINA HOŞGELDİNİZ.

ÜYE ADI OLARAK TÜRKÇE İSİMLER KULLANINIZ.
AKSİ DURUMDA ÜYELİĞİNİZ KABUL EDİLMEYECEKTİR.

ÜYELİĞİNİZİN HEMEN AKTİF OLMASI İÇİN MAİL ADRESİNİZE GELEN ÜYELİK AKTİVASYON LİNKİNE TIKLAYINIZ.



ÜLKÜCÜ HAREKET ENGELLENEMEZ
 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Sayfayı FaceBook'ta Paylaş

Paylaş | 
 

 PASTA TARİFLERi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
AsiMaVi
KAĞAN

avatar


MesajKonu: PASTA TARİFLERi   Cuma Mart 27, 2009 4:41 pm





Çikolatalı Pasta Tarifi
Malzeme : .
4 adet yumurta
Bir çorba kaşığı kakao
1 bardak pudra şekeri
Yarım bardak un
Bir paket vanilya.

Yapılışı ;
Bir kap içersinde yanilya, şeker ve yumurta teli ile yoğurt gibi koyu oluncaya ,kadar karıştırınız/Unu eledikten sonra kakao ile karıştırdıktan sonra yumurtalı karışıma ilâ­ve edip hafifçe karıştırınız küçük bir tepsiye yağlı kâğıt yayınız. Üzerine yaptığınız karışımı dökünüz. Orta hararet­li fırında pişiriniz. Piştikten sonra kâğıdı çıkarıp, pastayı tam ortasından iki eşit parçaya ayırınız. Bir parçanın üze­rine krem sürünüz. Diğer parçayı üzerine kapatınız. Üstüne ve kenarlarına da kremden sürünüz. Pastanızın üzerini hin­distancevizi veya evinizde bulunan meyve şekerlemeleriy-le de süsleyebilirsiniz.
Krem yapılış :
250 gram margarin yağ, 250- gr. pudra şekeri, bir paket
vanilya, bir kahve fincanı ılık süt, bir kap içinde yağ eller
yumuşatılır. Pudra şekeri ve vanilya ilâve edilir. Krem gibi
oıuncaya kadar karıştırınız. Süt azar azar ııâve eaııereK Ka-
»şıma yedirilir.


En son AsiMaVi tarafından Cuma Mart 27, 2009 6:35 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
AsiMaVi
KAĞAN

avatar


MesajKonu: Geri: PASTA TARİFLERi   Cuma Mart 27, 2009 4:43 pm

PANDİSPANYA
Malzeme :
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
2,5 kahve fincanı toz şeker
5 yumurta
Yanm .kahve fincanı su
Yarım limon kabuğu rendesi
Tuz.

Yapılışı :
Büyük olmayan iki tencereden birine 5 yumurtanın sa­rısını, diğerlerine aklarını koyunuz. Yumurta sanlarına su,
rendelenmiş limon kabuğu, toz şeker katarak yumurta vur­maya mahsus telle hafif ateş üzerinde 7-8 dakika kadar döğerek kabartın. Yumurtaların ateşte pişmemesi İçin 4 dakika döğdükten sonra, 4 dakikada dışarda döğmeniz ge­rekir. Öbür tenceredeki yumurta beyazlarına çok az tuz katarak, kar gibi beyaz ve koyu köpük haline gelinceye ka* dar 10 dakika hiç durmadan döğün Sonra yumurta sarısı tenceresine un, nişasta, koyu köpük halindeki yumurta ak-İ6 edilen bu hamuru kalıp şeklinde iyice kâğıtlanmış ve İyice yağlanmış bir formaya dökerek orta ısıdaki fırında 45 dakika pişirin. Tahta kaşıkla karıştırılmayan pandispanya hamuru, sulanır ve yeteri derecede kabarmaz. Yumurtala­rın sarı ve aklarını başka başka kaplara ayıracak yerde hep­sini aynı kapta şeker ve su ile döğerek pandispanya yapı­labilir. Ama ayrı şekilde yapılana kadar kabarmaz.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
AsiMaVi
KAĞAN

avatar


MesajKonu: Geri: PASTA TARİFLERi   Cuma Mart 27, 2009 4:45 pm

Biz az kişiyiz küçk bir pasta tarifi istiyorum diyorsanız burda vereceğimiz rulo pasta tarifi işinizi görecektir. Çok uğraştırmamasına rağmen yerken damağınızda bırakacağı tadı alınca heralde ne kadar lezzetli bir tarif içinde olduğunuzu daha iyi tahlil edeceksiniz. Çok uzatmadan size çikolatalı rulo pasta tarifimizi sunuyoruz.

Malzemeler:

4 yumurta / beyazı sarısından ayrılmış
3 yemek kaşığı su
1/2 su bardağı tozşeker
3/4 su bardağı un
1/4 su bardağı kakao
1 buçuk çay kaşığı kabartma tozu

Kreması için:

2 yumurta akı
1/2 su bardağı şeker
1/2 çay kaşığı tartar kremi (cream of tartar)
1 yemek kaşığı mısır şurubu (corn syrup)
1/4 su bardağı soğuk su


Tarifi:

Yumurta aklarını bir çimdik tuzla çok temiz bir metal yada cam kapta kar gibi olup şekil alana kadar çırpın.
Yumurta sarılarınıda ayrı bir kapta su ve şekerin yarısı ile iyice krema gibi olana kadar mikserle yüksek hızda çırpın, 5-10 dakika kadar.
Yumurta akını sarısının içine yavaşça havasını indirmeden karıştırın.
Un, kakao ve kabartma tozunu birlikte eleyip karışımın içine yine havasını indirmeden yavaşça karıştırarak karışmasını sağlayın.
Parsoment kâğıdı serilmiş ve sonra yağlanmış dikdortgen tepsinize düzgünce yayın.
375F (190C) derecede 20 dakika arasında pişirin. Kenarlarının çok kuru olmamasına dikkat edin.
Fırından alıp üstüne önce parsoment kâğıdı sonra hafif nemli bir bez örtüp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra hafif pudra sekeri serpilmiş parsoment kâğıdına ters çevirip altındaki kâğıdı çıkarın.
Üstüne kremanın (tarifi aşağıda) yaklaşık üçte ikisini spatula ile yayın.
Kısa kenarından başlayarak hamuru rulo seklinde sarıp dikdörtgen servis tepsinize yerleştirin.
Üstünü kalan krema ile kaplayıp çatalla çizgi çizgi şekiller verin. Rendelenmiş çikolata, çilek, frambuaz, kıyılmış ceviz, badem, yada elenmiş toz kakao gibi biri veya birkaçı ile zevkinize göre süsleyin.
Buzdolabında soğumaya bırakın.


PASTA KREMASI: 7 Dakikalik Krema (7 minute frosting)

Tarifi:

Bir tencereye biraz su koyup kaynatmaya bırakın.
Ayrı bir cam yada metal (metal ısıyı daha iyi ilettiği için tercih sebebidir) derin ve geniş bir kaba malzemeleri koyup kabı su kaynayan tencerenin üstüne yerleştirin. Üstteki kabin tabanı suya değmeyecek.
Sonra el mikseri ile yaklaşık 7 dakika boyunca çırpın. Krema kabarıp kremşantiden daha koyu kıvama gelecek.
Ocaktan alın. İçine 1 tatlı kasığı gülsuyu ilave edip 2-3 dakika daha karıştırarak soğumasını sağlayın.
Hemen kullanın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ülkü gülü/m
KAĞAN

avatar


MesajKonu: Geri: PASTA TARİFLERi   Salı Haz. 30, 2009 10:31 pm

paylaşım için sağol PANDİSPANYA pastasını deneyeceğim yapabilirim inşallah
Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
TÜRK
KAĞAN

avatar


MesajKonu: Geri: PASTA TARİFLERi   Salı Haz. 30, 2009 10:34 pm

BEN YEDİM GÜZEL OLUYOR ELLERİNE SAĞLIK ASİMAVİ Laughing

|͇̿C͇̿¤̿ ͇̿| |͇̿C͇̿¤̿ ͇̿| |͇̿C͇̿¤̿ ͇̿| |͇̿C͇̿¤̿ ͇̿| |͇̿C͇̿¤̿ ͇̿| |͇̿C͇̿¤̿ ͇̿| |͇̿C͇̿¤̿ ͇̿| |͇̿C͇̿¤̿ ͇̿| |͇̿C͇̿¤̿ ͇̿| |͇̿C͇̿¤̿ ͇̿| |͇̿C͇̿¤̿ ͇̿| |͇̿C͇̿¤̿ ͇̿| |͇̿C͇̿¤̿ ͇̿| |͇̿C͇̿¤̿ ͇̿| |͇̿C͇̿¤̿ ͇̿|








[embed-flash(width,height)]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Sponsored content




MesajKonu: Geri: PASTA TARİFLERi   

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
PASTA TARİFLERi
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KARŞIYAKA LİSESİ’NİN TARİHSEL GELİŞİMİ
» Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 3. Ünite toplu bütün konular
» tokat
» Tarihçemiz..
» susamli citir tavuk kanadi(resimli)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
BOZKURTLAR OTAĞI :: ASENALAR :: MUTFAK-
Buraya geçin: